Всі новини

5 порад, як покращити роботу екскаватора-навантажувача

28.12.2017

Маючи величезний досвід роботи з різними моделями екскаваторів навантажувачів і коментарі користувачів нашого форуму, ми зібрали власну «колекцію» нетрадиційних, але все ж дієвих прийомів щодо поліпшення роботи спецмашин.

Пропонуємо вам 5 найбільш популярних проблем, з якими можна зіткнуться під час роботи з екскаватором навантажувачем, та шляхи їх вирішення:

  1. Захист фар. З огляду на специфіку роботи машини, не виключено пошкодження цілісності фар гілками або камінням. Як можна захистити фари і максимально продовжити їх термін експлуатації:

    Anton89: без захисту ніяк. На 2 болта кріпимо смужки металу завтовшки не менше 5 мм, і вже камінь не страшний. Звичайно можна купити оригінальні захисні решітки, але так дешевше і надійніше.
    Masterok: Я переставив задні фари. Ті що стояли, через відсутність досвіду сам розбив ковшем. Начебто виглядає нормально.
     
  2. Правильне освітлення. Недостатнє освітлення робочого майданчику може не тільки знизити якість виконання поставленого завдання, а й завдати збитків. Форумчани центру «Альфатех» пропонують свої рішення:

    Сергей.04.77 – діодний ліхтар 27 ват на ковш і все прекрасно.
    Abc1980 – встановив стопи з поворотниками на задній хід. Включення вивів на окремі кнопки.
     
  3. Зручне місце для інструменту. Незважаючи на те, що практично всі моделі екскаваторів-навантажувачів передбачають розміщення робочого інструмента, українські користувачі практикують установку додаткових ящиків для перевезення різних предметів. Пропозиції надходять найрізноманітніші:

    koStik12 - у Komatsu між кабіною і акумулятором є незадіяний простір. Вирішив встановити направляючу і металеву заслінку. Тепер є куди класти невеликі предмети (трос і т.д.).
     
  4. Наявність дододаткового захисту.

    RuslanRud - для тихого руху, зробив захист для штоків гідроциліндрів щелепи.
    Владімір1 - приділяйте увагу герметизації ковша, особливо якщо встановлюєте його спереду. Був у мене гіркий досвід - потрапила вода і в результаті все іржаве.
     
  5. Приділяйте увагу дрібницям. Незважаючи на те, що розробники прагнуть взяти до уваги і поліпшити навіть найнезначніші недоробки моделей попередників, кожен користувач намагається досягти свого рівня комфорту і придумує найрізноманітніші для цього способи. Так наприклад:

    Vlados95 – довго думав, чому не можна відкривати кватирку на кілька положень. Дуже незручно. Знайшов такий вихід - просвердлив пару отворів в «відкривачка» кватирок.
    Alex - не подобалися мені сліди на асфальті від лап ЕН, та й зчеплення слабеньке. Поставив підкладки зі старої покришки. Проблема вирішена.
    Олег Яковлєв - часто забував вимикати поворотник. Придумав як позбавити себе від незручності - встановив пискавку від легкового авто і отримав дублюючий сигнал в салоні. 

Якщо у Вас виникають питання по сервісному обслуговуванню спецтехніки - телефонуйте нам на цілодобову лінію підтримки 067 541 11 11 і наші сервісні інженери оперативно допоможуть максимально оперативно вирішити всі питання по ремонту навантажувача, екскаватора або іншої дорожньо-будівельної техніки.