Всі новини

Часті питання по обслуговуванню телескопічних навантажувачів

28.11.2017

За час роботи центру спецтехніки «Альфатех» інженери компанії регулярно надають консультаційні послуги з ремонту телескопічних навантажувачів. У користувачів спецмашин виникають питання різної специфіки та складності. Серед останніх звернень в call center:

Відмовляє гідравліка.

- Скажіть будь ласка, з чим може бути пов'язана часткова відмова гідравліки у Bobcat T2250. Під час роботи підйом стріли працює, а опускання немає.
- Відмова гідравліки машини може бути викликана неполадками в системі запобігання перевантаження і перекидання. Для усунення, необхідно проаналізувати і налаштувати механізм перевантаження. Якщо проблему не буде вирішено, слід перевірити на справність електричну і гідравлічну системи.

Перегрівається передній міст.

- Дуже туго обертається передній міст на Bobcat TL360. На ходу праве колесо крутиться, а ліве з боку як притиснуто, і починає грітися навіть після недовгої їзди. Думав справа в гідравлічних гальмах, прокачав - нічого не змінилося.
- Дана ситуація можлива при критичному стані масла в агрегаті. Також необхідно виключити поломку гальмівних дисків і наявність зазорів між ними. Після заміни масла і перевірки цілісності гальмівних дисків, вам вдасться локалізувати несправність.

Раптово падає потужність і глохне.

- Працюючи на Bobcat T40170, останнім часом став спостерігати зниження потужності. Спочатку потужність починає знижуватися, потім машина і зовсім зупиняється. На перемикання коробки передач реакції немає. Для того, щоб привести машину в рух, мені необхідно кілька разів підняти стрілу, і рухати педаль акселератора.
- Маючи справу з такою проблемою, практично кожен власник телескопічного навантажувача впевнений, що проблема вирішиться після чистки гідронасоса, промивання системи та перевірки циліндрів основного насоса ходу. Насправді, все що потрібно - визначити потік гідравлічної рідини, що приходить на ходовий гідромотор, і перевірити керуючий механізм гідромотора ходу.

Обрив ланцюга на стрілі Bobcat T 35130S.

- Телескопічний навантажувач 2011 роком випуску, «за плечима» всього 2000 машиночаса, своєчасне техобслуговування і дбайлива експлуатація. Раптом при роботі обірвало ланцюг і рукав високого тиску.
- Швидше за все обрив ланцюга стався через зношення пластин ковзання в стрілі машини. Неякісні планові роботи по стрілові вузлу спровокували пошкодження шлангонаправляючого пластикового ланцюга і ланок, яке в свою чергу спровокувало обрив ланцюга. Надалі, звертайте увагу не тільки на своєчасність виконання техобслуговування, а й на їх якість.

Інженери центру спеціальної техніки «Альфатех» готові відповісти на будь-які питання власників телескопічних навантажувачів, допоможуть усунути несправність і підкажуть як уникнути масштабних ремонтів в подальшому. Альфатех - сервісне обслуговування, ремонт навантажувачів, вашої спецтехніки.

Лінія для оперативної сервісної допомоги - 067 541 11 11. Нагадуємо, що лінія працює без вихідних і 24 години на добу.