Всі новини

Машини, що забезпечують життя будь-якого міста

01.03.2015

Комунальна техніка – що це?

Сьогодні життя будь-якого великого міста неможливо уявити без величезної армії комунальної техніки, яка щодня обслуговуює його. Комунальна техніка вимиває вулиці, вивозить сміття, прибирає сніг, очищує стоки – обить все, що необхідно для нормального існування міста в чистоті. Без техніки, а також без самовідданої роботи двірників, наші міста давно перетворилися б на розсадники хвороб і неприємних запахів.

Але неправильно було б стверджувати, що комунальна техніка використовується тільки для підтримки чистоти у великих містах. Вона давно знайшла застосування в будівництві, сільському господарстві, монтажно-ремонтних роботах. Багато великих підприємств мають на балансі комунальну техніку, але найбільше роботи вона виконує саме у сфері ЖКГ.

Види комунальної техніки. Існує кілька основних видів комунальної техніки, які можна зустріти в будь-якому місті. До речі, всю цю техніку можна придбати в «Альфатех».

Першими варто виділити поливомийні машини. В теплу пору року, ці трудяги щодня прочісують всі основні транспортні магістралі, прибираючи сміття, землю, пил та інші забруднення. Також вони займаються поливанням клумб та інших зелених насаджень. Сучасні поливомийні машини мають мало спільного з архаїчними попередниками, які просто збивали бруд до узбіччя напором води. Сьогодні вони високотехнологічні, ефективні і прості в управлінні. Їх модельний ряд дуже широкий.

Сміттєвози та компактори.  Будь-яке велике місто щодня виробляє величезну кількість побутового сміття. Тому кожен день на варту чистоти стають сміттєвози. Вони очищають сміттєві баки і вивозять відходи на звалища, де компактори приступають до ущільнення сміття. Робота останніх не менш важлива, ніж праця сміттєвозів. Адже звалища обмежені за площею і без грамотного ущільнення відходів швидко будуть переповнені.

Снігоприбиральну техніку представляють різні грейдери і посипальні машини. Без їхньої роботи взимку, про  нормальне пересуванні по дорогах можна було б тільки мріяти.

е можна забувати про техніку, яка не дає місту захлинутися в нечистотах і потонути при зливах і таненні снігу. Сюди відносяться каналопромивальні машини, які чистять стоки і ливневу каналізацію,   а також мулокачальні і асенізаційні машини, що займаються каналізацією.