Всі новини

Правила експлуатації дорожньо-будівельної техніки в зимовий період

23.10.2017

Зима - найбільш складний період для успішної роботи спецтехніки. Це обумовлено тим, що низькі показники температур, сніг і т.д. створюють безліч проблем. Багато хто задає питання - як уникнути цих проблем і бездоганно подолати прийдешній зимовий період? Пропонуємо Вам ознайомитися з подальшою інформацією, в якій ви докладно дізнаєтеся, як підготувати техніку до зими.

Рекомендації з підготовки спецтехніки до зими

Варто відзначити, що в зимовий період техніка спеціального призначення працює трохи інакше, тому особливу увагу необхідно приділити життєво важливим деталям:

  • Двигун. Зрозуміло, ідеальним варіантом було б зберігати спецтехніку на опалювальної стоянці, але як вийти з ситуації якщо такий можливості немає? Все досить просто - виробники передбачили цей момент і обладнали двигуни пусковим підігрівом в сучасних моделях спецтехніки. Якщо даної функції немає, варто заздалегідь придбати і скористатися електрофакельним пристроєм. Принцип його роботи полягає в випаровуванні палива в штифтових свічках (впускного каналу), надалі з'єднанні випарів з повітрям в горючий склад і його загоряння. Утворений факел нагріває повітря в циліндрах і таким чином значно полегшує запуск двигуна;
  • Акумулятор. У зимовий період часу даний агрегат вимагає до себе особливої уваги. В першу чергу варто враховувати той факт, що день значно коротшими ночі, тому освітлювальні прилади практично завжди знаходяться в робочому стані. При такому інтенсивному використанні генератор не в змозі впоратися зі споживанням, відповідно підзаряд відбувається менш ефективно. Зверніть увагу, що при сильному розряді і охолодженні акумулятора існує ймовірність замерзання електролітів, що в свою чергу негативно впливає на термін служби батареї;
  • Паливна система. У даній системі найбільш уразливим місцем прийнято вважати фільтр тонкого очищення. Низькі температури, як правило, призводять до зміни структури палива, і воно стає більш в'язкої консистенції. В даному випадку для поліпшення працездатності взимку рекомендується використовувати підігрівачі (накладна обойма, проточний обігрівач, підігріваючі насадки і т.д.). З метою підігрівання палива по всій паливній системі виробник спецтехніки Toyomoto розробив і випускає спеціальний підігрівний паливовозабірник, який використовує тосол в якості джерела теплової енергії. За прогнозами фахівців, поповнення ринку автономними рідинними підігрівниками до прийдешньої зими буде збільшено до 30%.

Компанія "Альфатех" спеціалізується на продажу будь дорожньо-будівельної техніки і готова взяти на себе підготовку малих і великих машин до зимового періоду.
"Альфатех" - знання технічних особливостей експлуатації машини взимку і комплексна підготовка техніки допоможуть впоратися з будь-якою ситуацією, що виникла на дорозі.