Всі новини

Автогрейдери: застосування та визначення ролі в дорожньому будівництві

13.03.2018

Сьогодні, автогрейдери виробляються десятками компаній в усьому світі. І хоча на даний момент така спецтехніка не є широко популярною, без неї неможливо здійснювати роботи, що пов’язані з дорожньо-будівельною сферою, а також виконувати велику кількість інших ремонтно-будівельних робіт (зняття шару ґрунту, підготовка місця для встановлення дорожнього покриття, вирівнювання сипучих будівельних матеріалів тощо). Як правило, сфера застосування та базові конструктивні особливості даних машин різних виробництв мало відрізняються між собою. Та все ж багато компаній пропонують придбати таку техніку з оригінальними модифікаціями, що додає їм перспективності в очах покупців.

Класифікація грейдерів та автогрейдерів

Така спецтехніка застосовується під час виконання різноманітних робіт на поверхні ґрунту, його зміщення, утворення канав, а також очищення вулиць від снігу. Грейдери – своєрідна причіпна техніка тракторів на гусеничному ходу, яку поділяють на два типи:

  • легкі – використовують для виконання встановленої роботи зі швидкістю від 2 до 4 км/год з тракторами тягового класу 3-4 тс;
  • важкі – здійснюють роботу зі швидкістю від 2 до 3,5 км/год з тракторами тягового класу 10-15 тс.

автогрейдер

Процес керування грейдером відбувається за допомогою штурвалів та руків’їв, що знаходяться на площі грейдериста. Зважаючи на те, що даний вид спецтехніки обслуговується одразу декількома робітниками – трактористом та робітником грейдеру, його показники вироблення при цьому автоматично знижуються. Зовсім інша справа – автогрейдер. Це – всесезонна самохідна машина, що в принципі є незамінною під час прокладання автодоріг та виконання багатьох інших не менш важливих задач. Для такої спецтехніки характерні декілька наступних особливостей:

  • покращена маневровість;
  • можливість зміни кута встановлення відвалу в горизонтальній та вертикальній площинах;
  • здійснення виносу відвалу в сторону;
  • існує можливість комплектації техніки додатковим навісним обладнанням (залежно від особливостей задач, що постають перед робітниками).

Загалом автогрейдери класифікують залежно від багатьох характеристик: за вагою, за особливостями ходового обладнання та за принципом керування робочими органами (механіка або гідравліка). Автогрейдери мають ряд безперечних переваг на відміну від причепних моделей: високі показники виробності, маневровість та покращена транспортна швидкість. З іншого боку, вони дещо поступаються якістю проходження заболочених ґрунтів, хитких покриттів тощо. Автогрейдер дуже важливий для дорожнього будівництва, адже без нього просто неможливо виконувати велику кількість поставлених завдань.

Новинки спецтехніки даної категорії

Найбільш популярним світовим виробником техніки спеціального призначення сьогодні, безперечно, є компанія Shantui. Модельний ряд різноманітної спеціалізації нараховує більш ніж 150 абсолютно ексклюзивних машин, і зовсім скоро «Альфатех» презентує одну з найочікуваніших новинок даного виробника. автогрейдер Shantui

В розробку та виробництво автогрейдера Shantui було вкладено багато сил, а також проведено велику кількість технічних досліджень. Саме завдяки цьому сьогодні ми маємо можливість використовувати даний агрегат під час проведення дорожньо-будівельних робіт. Тож слідкуйте за новинами для того, щоб вчасно дізнатися про надходження нових моделей спецтехніки на вітчизняному ринку.

«Альфатех» - ваш персональний раднику виборі надійної та високоякісної техніки.