Всі новини

Навісне обладнання Kovaco і Bobcat: види і застосування

27.10.2017

Одного разу використавши машину спеціального призначення для оптимізації і спрощення робочого процесу, ви більше не зможете вирішувати щоденні завдання «своїми силами». Оцінивши всю міць і функціональність машин з навісним обладнанням Ковако і Бобкет все, про що ви будете думати - розширення автопарку. Залежно від обсягів і специфіки бізнесу, досягти максимальної автоматизації робочих процесів можна двома шляхами:

  • купівля нової техніки;
  • використання сучасного навісного обладнання.

Купівля нових машин тягне за собою істотні витрати, які не завжди можливі на невеликих підприємствах. Навісне обладнання Ковако і Бобкет стане відмінною альтернативою покупці нових агрегатів, абсолютно не поступається в ефективності вирішення завдання, в рази дешевше і не займає місця.

Типи навісного обладнання для спецтехніки Ковако і Бобкет

Навісне обладнання - група механізмів, призначена для установки на машину спеціального призначення. Основне завдання такого обладнання - розширення функціональних можливостей будь-яких машин, які передбачають його установку (навантажувачі, трактори, екскаватори тощо).

Виходячи зі специфіки роботи, навісне обладнання Бобкет і Ковако поділяють на 4 групи:

  • Універсальне - найчастіше використовується для виконання вантажно-розвантажувальних робіт (навантаження, вивантаження і подальше переміщення об'ємних і важких вантажів). Серед найбільш популярних видів: вила для піддонів, захвати для колод і труб, грейфери і маніпулятори.
  • Комунальне - призначене для благоустрою і прибирання територій, і в залежності від пори року і поставленого завдання виконано у вигляді: косарок для узбіч, дорожніх щіток (кутових і міні), снігоприбиральних відвалів, фрезернороторних снігоочисників і т.д.
  • Аграрне - плуг, культиватор, картоплекопачі, косарки і сінокосарки - далеко не весь список навісного обладнання, що використовується в сільському і аграрному господарстві.
  • Будівельне - в залежності від типу покриття (грунт або асфальт), будівельне навісне обладнання може використовуватися для демонтажу, ремонту або укладання. Під час робіт з грунтом доцільно використовувати: грейдери, бури, рециклери, скрепери. Роботи з бетоном і асфальтом просто неможливі без установки на спецмашину відвалу, гідромолота, фрезерів, крашерів і гідроножиців.

Для того, щоб заміна навісного обладнання була максимально швидкою і простою, фахівці Ковако і Бобкет подбали про наявність спеціальних систем механічного кауплера, завдяки яким установка інструменту здійснюється за допомогою одного важеля і не займає більше 5 хвилин.     

Центр спецтехніки «Альфатех» - команда фахівців, готова розробити для вас індивідуальний набір навісного обладнання з урахуванням специфіки і обсягів вашого бізнесу. Розвивайте свій бізнес грамотно разом з Альфатех.