Всі новини

10 фактів про бульдозери Shantui

17.06.2021

Центр спеціалізованої техніки Альфатех вже довгий час є офіційним представником компанії Shantui на території України. Машини китайського виробництва користуються великою популярністю за рахунок високої надійності, відмінній ефективності, доступного ремонту. Центр Альфатех представляє 10 цікавих фактів про компанію та спецтехніки Шантуй.

1. Інформація про компанію

SHANTUI займає лідируючі позиції в сфері виробництва спецтехніки в багатьох країнах світу. Співпрацюючи з японською корпорацією Komatsu, вона активно працює над розвитком сучасної спецтехніки. Сьогодні китайська компанія включає:

  • основний завод з виробництва спецтехніки;
  • дочірнє підприємство для випуску гідравлічних систем;
  • сучасний завод для створення ходових систем;
  • спільне підприємство з японською компанією Komatsu;
  • власну компанію для продажу техніки на території Китаю та інших країн.

Всі заводи розташовуються на площі 675 000 кв.м. В штаті компанії працює понад 5000 професійних працівників і кваліфікованих інженерів.

2. Об'єми виробництва

На цей час компанія займає 3 місце за кількістю продажів спецтехніки у світі. Високий попит обумовлений відносно низькими цінами, але при цьому відмінною якістю обладнання. Щороку корпорація продає приблизно 12 000 бульдозерів.

Продукція Shantui займає понад 70% ринку спецтехніки на території Китаю. Корпорація має офіційних дилерів в 60 державах. На початку 2000-х техніка стала доступна в Україні, і вона продовжує становити значну конкуренцію моделям більш відомих брендів.

3. Аналог японских бульдозеров

З початку співпраці китайська компанія багато запозичила у японської корпорації Коматсу. Наприклад, модель SD-16 має ідентичну ходову частину з японським бульдозером D-65. Фахівці відзначають надійність і продуктивність машин. Вони показують високу ефективність в будь-яких погодних умовах. Бульдозери Шантуй здатні пропрацювати без ламання до 5 років при рекомендованому використанні та догляді.

При цьому ресурс ходової системи наближений до машин японського виробництва. У більшості випадків запчастини швидко зношуються через недостатню інформації по правильному обслуговуванню машин. Невірна експлуатація часто призводить до ламання основних деталей.

4. Комфортне керування технікою

Завдяки гідромеханічній трансмісії спецтехніка управляється без особливих зусиль. Бульдозери точно пересуваються в заданому напрямку. Кабіна оператора створює комфортні умови та відповідає всім стандартам безпеки. Всі елементи управління ергономічно розташовані під рукою.

Для сервісного обслуговування не потрібно використовувати додаткові пристосування і пристрої. Фільтруючі та інші важливі елементи, які вимагають постійної перевірки, знаходяться в доступному місці. Вибір мастильних матеріалів обмежений для виключення неправильного їх використання в інших системах машини.

5. Перші моделі

Найперший бульдозер TY220 був побудований на основі бульдозера Komatsu D85-18 і з'явився в 1980 році. Якраз в той час закінчилося будівництво основного заводу «Шантуй», який має 21 патент. На початку 2000 року з'явилася модель T70, яку компанія розробила своїми силами.

6. Модельний ряд бульдозерів

Корпорація Shantui Construction Machinery випускає спецтехніку будь-яких розмірів. В основному на українському ринку представлена техніка з експлуатаційною масою від 14 до 37 тонн, а потужність турбодизельного силового агрегату варіюється від 95 до 235 кВт. На всіх моделях «Шантуй» встановлюється гідротрансформатор з автоматичним блокуванням Lockup.

Головна особливість китайських бульдозерів - система передачі Torqflow з ефективною системою водяного охолодження. З її допомогою оператор може підбирати відповідну швидкість пересування. Спецтехніка має 3 передні та 3 задні передачі.

Завдяки системі подвійного нахилу оператору не потрібно постійно перемикати передачі при постійній зміні навантаження. Моделі відрізняються модульною конструкцією і мають спеціалізовані конфігурації: для болотної, гірської або пустельній місцевості.

7. Переваги бульдозерів

Спецтехніка Шантуй відрізняється своєю універсальністю. Бульдозери можуть бути використані для будівельних і кар'єрних робіт, транспортування матеріалів на великі відстані, розробки розсипів. Спецтехніка здатна працювати в екстремальних умовах шляхом підвищеної прохідності.

Додаткова перевага - знижене споживання палива зі збереженням високої продуктивності. Вартість техніки та запчастин значно нижче, ніж у ряду популярних компаній. Бульдозери китайського виробництва мають потужні двигуни, відмінна якість збірки та представляють можливість встановлювати додаткові модифікації.

8. Ходова частина

Модульна конструкція гусеничних траків значно полегшує процес обслуговування. При необхідності можна встановлювати траки різних розмірів для підвищення прохідності та забезпечення стійкості на різному ґрунті. Гусениці виділяються своєю шириною черевика, посиленими ланками ланцюга і великим кроком ланки.

9. Головні недоліки

При більш інтенсивному навантаженні деякі деталі починають зношуватися після 2-3 років.

10. Перспективи бульдозерів Shantui в Україні

Частка ринку компанії Шантуй в Україні зростає вже понад 30%. Фахівці відзначають, що техніка Shantui має масу переваг перед машинами популярних брендів. Корпорація спільно з Альфатех активно просувають техніку на території України. Щороку обсяг постачання бульдозерів, котків, автогрейдерів та іншої спецтехніки зростає, оскільки вона ідеально підходить для експлуатації в умовах нашої держави. Сьогодні в багатьох промислових і сільськогосподарських підприємствах України можна зустріти техніку Шантуй. Можна з упевненістю сказати, що її кількість в майбутньому буде тільки збільшуватися.

Офіційний і ексклюзивний дилер в Україні техніки Shantui - Альфатех.