Всі новини

5 простих порад з технічного обслуговування екскаватора-навантажувача

29.06.2021

Кожен власник бажає продовжити термін служби своєї спецтехніки. Регулярне обслуговування екскаватора-навантажувача допоможе підтримувати його працездатність на високому рівні. Важливо постійно стежити за всіма системами машини і вчасно усувати несправності. Центр спеціалізованої техніки «Альфатех» підготував 5 простих порад, які допоможуть зберегти роботу спецтехніки при тривалій експлуатації.

1. Ознайомтеся з керівництвом по експлуатації та технічного обслуговування

Перед експлуатацією нового екскаватора або навантажувача слід вивчити інструкцію з експлуатації та технічного обслуговування. У ньому ви знайдете цінну інформацію про основні системи машини, профілактичне обслуговування і техніки безпеки. Керівництво також допоможе зрозуміти, для яких робіт краще за все підходить спецтехніка, які деталі найбільше піддаються зносу.

2. Перевіряйте техніку кожен день

Перед кожним використанням важливо перевіряти ключові системи екскаватора. Це знизить ймовірність несподіваного ламання, і полегшить обслуговування. Перед початком роботи досить оглянути внутрішні компоненти під капотом, а також перевірити рівень рідини та стан фільтрів. Обов'язково зверніть увагу на:

  • гідравлічну що охолоджує рідину, рівень масла;
  • тиск в шинах і їх стан;
  • систему охолодження двигуна;
  • систему впуску повітря у двигун.

Також необхідно перевірити роботу гальма стоянки, світлових індикаторів і фар, надійність ременя безпеки.

3. Використовуйте оригінальні запчастини для ремонту

Якщо ваш екскаватор піддається інтенсивному навантаженню, то рано чи пізно деякі деталі будуть зношуватися. Щоб уникнути несподіваного зламання і подальшого ремонту, слід використовувати тільки оригінальні запчастини. Вони проходять ретельне тестування і здатні забезпечити безперебійну роботу вашої спецтехніки.

4. Робіть огляд навісного обладнання

При використанні додаткового навісного обладнання слід проводити ретельну перевірку. Перед кожним запуском екскаватора необхідно візуально оглядати гідравлічні шланги і циліндри на предмет зносу або пошкоджень. Це забезпечить плавну і безпечну роботу спецтехніки при максимальному навантаженні.

5. Дотримуйтеся регулярного графіка обслуговування

Регулярно проводьте технічне обслуговування і своєчасно міняйте зношені запчастини. Розібратися в цьому допоможе керівництво по експлуатації та технічного обслуговування. Наведена в них інформація вказує, коли та що необхідно перевіряти. Щоб отримати розгорнуту консультацію, краще звернутися до офіційного дилера і в центр спеціалізованої техніки «Альфатех».