Всі новини

Поради по догляду за спецмашинами від сервісної служби Альфатех

21.09.2017

Сьогодні ми хочемо поділитися з вами інформацією як домогтися безвідмовної роботи гідроприводу будівельної машини, розберемося що таке робоча рідина в гідросистемі, як зберегти її чистоту і на які запасні частини варто звернути граничну увагу. Пропонуємо почати з основи гідросистеми машин спеціального призначення - робочої рідини.

Основне завдання робочої рідини - передача механічної енергії виконавчими механізмами (гідромоторам, гідроциліндрам). Крім цього, робоча рідина також виконує роль мастильних матеріалів і здійснює антикорозійну дію на поверхні деталей, що труться. На сьогодні ринок має величезне пропозицію різних модифікацій робочих рідин, вони стійкі до окислення і не вступають в хімічні реакції з елементами гідросистем незалежно від матеріалу (бронза, сталь, пластмаса і т.д.). Велика частина робочих рідин використовується тільки для конкретних моделей машин, і готові якісно виконувати покладені обов'язки виключно при дотриманням герметичності системи і її чистоти.

Як зберегти чистоту робочої рідини?

Найголовніша помилка при заміні робочої рідини - недотримання умов транспортування і заправки. Справа в тому, що, самостійно обираючи робочу рідину ви не можете бути впевнені, що вона не містить органічних і неорганічних частинок, оскільки по дорозі до вас вона пройшла величезний маршрут: виробництво на нефтеперегонном заводі, доставка в цистерні на нафтобазу, злив в маслобензовози і тільки потім заправка в гідравлічний бак машини. Відсутність герметизації і наявність зазорів призводить до забруднення робочої рідини, яке в подальшому позначається на не тільки її стані, але і на зносі деталей машини. Для того, щоб запобігти попаданню пилу, бруду і води в гідросистему при заправці необхідно здійснювати заміну робочої рідини виключно в спеціалізованій компанії. На дні гідравлічного бака накопичується величезна кількість бруду, тому перше, що варто зробити ще до заправки - промити гідросистему маслом. Весь процес досить трудомісткий і вимагає високої кваліфікації фахівця, який його здійснює. Тому фахівці компанії «Альфатех» впевнені, що правильний догляд за спецмашинами просто неможливий без залучення професіоналів, їх техніки і напрацювань.