Всі новини

сталеві гусениці для екскаваторів

25.01.2023

Чому сталеві гусениці?

Іноді потрібно модифікувати конструкцію машини для виконання певного завдання, яке вимагає більш важкого обладнання, ніж гумові гусениці, що зазвичай використовуються. У випадках, коли гумові гусениці часто пошкоджуються при виконанні робіт у кар'єрах, лісовому господарстві, демонтажі будівель або інших галузях, варто розглянути використання сталевих гусениць як альтернативного рішення.

Деякі моделі екскаваторів Bobcat можна використовувати зі сталевими або гібридними сегментованими гусеницями. Залежно від моделі це може бути як проста заміна оригінальних гумових гусениць на сталеві без будь-яких модифікацій, так і складніша процедура, що вимагає заміни компонентів ходової частини. Bobcat пропонує комплекти для переобладнання, що включають катки, напрямні ролики та окремі сталеві гусениці. В окремих випадках може знадобитися придбання додаткових деталей навіть при покупці комплекту для переобладнання. Перш ніж замовляти сталеві гусениці або комплекти, уважно ознайомтеся з можливою потребою в додаткових компонентах, допоможуть у цьому фахівці відділу запчастин.

Сталеві гусениці

Сталеві гусениці десятиліттями використовувалися на великих екскаваторах або бульдозерах, але не використовуються на компактному обладнанні. Це не означає, що в них немає потреби. Сталь має набагато більший термін служби, ніж гумові гусениці, без шкоди для плавучості. Сталеві гусениці також мають найкраще зчеплення з дорогою, що є реальною перевагою для машин, що працюють у бруді, снігу чи льоду.

Перехід з гумових гусениць коштує недешево, але за певних обставин це може стати чудовою інвестицією. Сталеві гусениці, ймовірно, прослужать все життя машини і можуть стати останнім комплектом гусениць, який колись знадобиться покупцям. Більше ніяких витрат, пов'язаних із заміною гумових гусениць та простоїв через поломки. У правильній ситуації інвестиції у сталеві гусениці швидко окупляться.

Сталеві гусениці підходять не всім. Вони тверді землі, тому їх слід використовувати на нестабільному ґрунті. Крім того, операторам слід уникати руху сталевих гусениць по твердих поверхнях, таких як асфальт та бетон. Ось де класичні гумові чи сегментовані гібридні гусениці працюють набагато краще.

Сегментовані треки

Окремі моделі Bobcat можуть використовуватися разом із сталевими гусеницями, оснащеними гусеницями із сегментованою конструкцією. Змінні гумові накладки забезпечують швидкий та зручний ремонт та забезпечують більш комфортну їзду та менше пошкодження ґрунту.

Гібридні сегментовані гусениці поєднують у собі довговічність сталевих гусениць з комфортом та універсальністю гумових гусениць. Сегментовані гусениці є поєднанням міцних сталевих ланцюгів з гібридними накладками на болтах. Сегментовані гусениці – це найкраще рішення – заміна гумової гусениці, яку можна відремонтувати у разі пошкодження, зберігаючи при цьому універсальність для виконання роботи гумової гусениці.

Сегментовані гусениці довговічніші, ніж гумові гусениці. Їх конструкція не вимагає, щоб гума згиналася, як гумова гусениця. Можна використовувати твердішу гуму, яка краще триматися на твердих поверхнях і в таких додатках, як знесення, де гострі поверхні можуть зруйнувати гумові гусениці. За допомогою цієї системи колодки можна замінити без заміни всієї гусениці. Як і сталеві гусениці, сегментовані гусениці можуть завдати більше шкоди поверхням.