Всі новини

Як вибрати запчастини для спецтехніки?

02.05.2023

Центр спецтехніки «Альфатех» реалізує не тільки машини спеціального призначення для виконання с/г, будівельних, шляхових робіт, а й запасні частини для такого обладнання. Власний склад деталей для різних вузлів та агрегатів – надійний спосіб мінімізувати ризики тривалого простою спецтехніки. Вони потрібні компаніям, які використовують її для виконання різних робіт.

За наявності необхідних деталей можна виконати їх заміну, а значить, використовувати машини в потрібному ритмі – незалежно від його інтенсивності. Щоб невдалий вибір запчастин для спецтехніки не став причиною її виходу з ладу або серйозного пошкодження найважливіших вузлів та агрегатів, потрібно звертатися до надійних та перевірених компаній з хорошою репутацією.

Види запчастин

Техніка спеціального призначення створюється до роботи в особливо складних умовах. Найчастіше вона експлуатується без тривалої перерви. Тож не дивно, що деталі таких машин швидко зношуються, а систематичне якісне обслуговування набуває особливого значення для тривалої ефективної роботи. Щоб не допустити виходу з ладу ключових систем та вузлів, важливо своєчасно виявляти та замінювати деталі, які зносилися. Такий підхід зведе до мінімуму ризики серйозного пошкодження спецтехніки з необхідністю подальшого дорогого ремонту.

Колісний екскаватор Hyundai HW160

Особливу увагу потрібно приділяти тим елементам, які зазнають найзначніших навантажень – їх складові або вони самі зношуються найшвидше. Серед них:

  • двигун;
  • фільтри;
  • поршневі кільця;
  • ремені різного виду;
  • коробки передач;
  • паливні насоси.

За наявності таких запчастин для спецтехніки у вигляді запасів та їхньої превентивної заміни (не чекаючи повного зносу) можна суттєво продовжити термін експлуатації машин. Важливо враховувати, що всі деталі поділяються на дві великі групи:

  1. Оригінальні. Створюються виробниками спецтехніки та точно підходять для конкретних моделей (фактично випускаються саме для них). Купівля таких елементів – надійний спосіб експлуатувати машини довго та безпечно. Але коштують такі деталі зазвичай дорого.
  2. Аналоги. Запчастини, які виробляються з урахуванням певних стандартів. Вони можуть бути досить якісними та ідеально підходити для тієї чи іншої машини, але ризики заподіяння шкоди вузлам та агрегатам спецтехніки при їх використанні вищі, ніж при покупці оригінальних запчастин. Перевага таких елементів – доступна ціна.

Вирішуючи купити аналоги запчастин для спецтехніки, важливо переконатися, що продавець надає офіційну гарантію. Необхідно також, щоб у його штаті були кваліфіковані фахівці, які допоможуть з вибором потрібних деталей.

Правила вибору надійних запчастин для спецтехніки

З метою економії коштів деякі компанії, що експлуатують спецтехніку, купують універсальні запчастини. Фахівці допускають їх використання, але тільки у разі несерйозних несправностей та як елементів не ключових вузлів та агрегатів. Щоб довго експлуатувати дорогу спецтехніку, потрібно подбати про якісні деталі, а отже:

  • вибрати надійного продавця, який реалізує широкий асортимент запасних деталей;
  • купувати запчастини лише з гарантією.

Купуючи спецтехніку та запчастини до неї в центрі «Альфатех», можна бути впевненим у їх високій якості та надійності. Для формування складу запасних елементів необхідно отримати консультацію у кваліфікованого менеджера. Провести тестування вибраної спецтехніки можна на виставковому майданчику в місті Підгородне, Дніпропетровської області.