Всі новини

Чим відрізняються оригінальні запчастини від неоригінальних?

29.05.2023

Оригінальні запчастини для спецтехніки – робочі вузли та деталі, які випускаються виробником техніки під суворим контролем та за прийнятою технологією. Тому вони ідеально підходять для конкретної марки. Їх пакують у фірмові коробки з унікальним кодом, реквізитами заводу. Неоригінальні деталі не означають підробки. Такі аналоги майже не відрізняються від оригіналів, але виробляються на сторонніх заводах. Центр спецтехніки Альфатех постачає клієнтам машини та запчастини безпосередньо від виробників, що унеможливлює продаж підробок.

Оригінальні запчастини для спецтехніки

Особливості оригінальних та неоригінальних деталей

Випуском оригіналів не завжди займається виробник машин. Найчастіше він виготовляє елементи кузова і проводить остаточне складання техніки на конвеєрі. Все, що знаходиться всередині, надходить від компаній-партнерів. Заводи-виробники спецмашин укладають з ними договір і подають техзавдання, тому й відповідають за якість продукції. Після попадання моделі на ринок вони повинні поставити в офіційні дилерські центри оригінальні деталі для проведення гарантійного, післягарантійного обслуговування. Вони відрізняються:

  1. Маркуванням – на пакування обов'язково наносять каталожний номер. Це унікальний код, який складається з 10 чи 12 цифр. Він допомагає ідентифікувати деталь та відстежити її шлях до споживача. Позначку дублюють на самій запчастині.
  2. Фірмовим упакуванням – вказують дані заводу-виробника, логотип бренду, країну походження, проставляють штрихкод. У різних країнах коробка для однакових деталей може не збігатися – це нормальна практика.
  3. Хороша якість, підтверджена сертифікатами. Купуючи оригінальні компоненти для спецтехніки, можна бути впевненим у їхній надійності. Вони виготовляються за технічними документами виробника, тому останній може дати гарантію. Але за неї доводиться платити: вартість таких деталей на 30–50% вища за афтермаркет.

До оригіналу відносять і запчастини б/в, якщо вдалося довести їхню справжність. Тому навіть для старих машин вдасться знайти на складах фірмові компоненти, які підійдуть до сусідніх вузлів.

Неоригінальні елементи техніки не завжди вважаються фальсифікатом. Вони можуть майже не відрізнятися зовні від справжніх зразків. Головна відмінність від останніх полягає в упакуванні. Виробники запчастин випускають їх під власним брендом та продають через свої дилерські центри. У таких аналогів ціна нижча, а жорсткий контроль якості необов'язково проводиться.

Переваги оригіналу перед афтермаркетом

Фірмові запчастини сумісні з робочими вузлами та сусідніми деталями конкретної моделі. Купівля оригінальних товарів вигідніша завдяки наступним перевагам:

  • якість підтверджена виробником спецтехніки;
  • маркування знижує ризик придбання контрафакту під час пошуку товару;
  • необхідні елементи легко знайти, оскільки дилерські мережі укомплектовані оригінальними компонентами;
  • забезпечення якісного гарантійного технічного обслуговування.

Центр Альфатех продає спецтехніку, запчастини та компоненти до неї, які постачаються безпосередньо від виробників із США, Південної Кореї, Китаю, країн Європи. Щоб особисто переконатися в якості машини, можна протестувати їх при відвідуванні виставкового майданчика в м. Підгородне (Дніпропетровської області). На продаж виставлено різну техніку: автогрейдери, екскаватори, трактори, бульдозери, навантажувачі, асфальтоукладачі.