Всі новини

Як продовжити термін служби спецтехніки?

24.04.2023

Центр спецтехніки «Альфатех» реалізує машини та обладнання із 13 ключових категорій для виконання с/г та будівельних робіт. Це екскаватори, навантажувачі, комунальна, дорожня, вантажопіднімальна техніка, а також додаткове навісне обладнання. Акцент при цьому робиться не лише на реалізації відповідної за всіма параметрами спецтехніки, а й на грамотному обслуговуванні, що забезпечує тривалу експлуатацію.

Сервіс спецтехніки

Важливість своєчасної оцінки стану спецтехніки

Інтенсивна робота машин та обладнання призводить до зносу окремих вузлів та агрегатів. Незважаючи на нормативний термін служби спецтехніки, реальні показники можуть відрізнятися як у бік зменшення, так і збільшення. Вони залежать:

  • від умов експлуатації та інтенсивності роботи;
  • наявності якісного своєчасного обслуговування.

Звести до мінімуму ризики серйозних поломок, які призводять до дорогого ремонту та необхідності заміни вузлів, можна за допомогою регулярних техоглядів і своєчасного обслуговування.

Не менш важливою є й щоденна оцінка стану спецтехніки перед початком її використання. Доведеться приділити увагу:

  1. Шинам. На них не повинно бути пошкоджень. Усі колеса обов'язково накачуються.
  2. Світлотехніці та контрольним лампам. Фари, які справно працюють, допоможуть запобігти ДТП, попаданню машини в яму або виникненню інших неприємностей, що призводять до пошкоджень. На панелі приладів після запуску спецтехніки не повинні світитися червоні лампочки, інакше використання машини потрібно відкласти – потрібен ремонт.
  3. Стану та рівню мастила. Воно не повинно містити надмірної кількості домішок (визначається за зміною кольору). Регулярні проби оливи дозволяють виконувати точний, а головне – своєчасний моніторинг стану спецтехніки.

Навіть незначні, на перший погляд, дефекти можуть призвести до поломки обладнання та подальшого тривалого простою. Уважне ставлення до техніки дозволить цього уникнути.

Колісний екскаватор Hyundai R180W

Обов'язкові дії для збільшення терміну експлуатації спецтехніки

Перспектива тривалого використання спецтехніки формується ще на етапі її вибору. Перед покупкою доведеться орієнтуватися на такі критерії:

  1. Запас потужності та вантажопідйомності. Доведеться оцінити умови, в яких працюватиме машина. Не варто використовувати спецтехніку в умовах гранично допустимих можливостей – це призводить до швидкого зношування окремих деталей та цілих вузлів.
  2. Інструкції (рекомендації з експлуатації). Використання спецтехніки у призначених для неї умовах – оптимальний спосіб запобігти її передчасному виходу з ладу.

У процесі експлуатації можна суттєво продовжити термін роботи спецтехніки. Для цього потрібні:

  1. Превентивне техобслуговування. Слід виконувати відповідне обслуговування лише з використанням оригінальних витратних матеріалів, у чітко встановлені інструкцією терміни або раніше.
  2. Моніторинг робочого стану. Його можна виконати за допомогою операторів, які експлуатують відповідні машини. Техніка повинна швидко заводитись, працювати плавно, без перебоїв.
  3. Своєчасна заміна зношених деталей. Якщо закінчується термін служби конкретного елемента, не потрібно чекати на його закінчення. Краще виконати заміну раніше. При використанні запчастин навіть з мінімальними дефектами можуть наражатися на ризик пошкодження й інші елементи та вузли, з якими вони взаємодіють.

Надійний спосіб забезпечити тривалу експлуатацію спецтехніки – купити її у офіційного представника «Альфатех» з гарантією. Для своєчасного повноцінного обслуговування та заміни зношених деталей можна сформувати склад запасних частин та елементів, закуповуючи їх у нашому центрі. Протестувати вибрану спецтехніку можна на виставковому майданчику у місті Підгородне, Дніпропетровської області.