Всі новини

Щітки дискові Bobcat

15.11.2023

Щоденно, коли потрібно швидко та ефективно прибрати бруд, висохлу глину, легкий сніг чи інші забруднення, кутова щітка Bobcat для замітання стає незамінним помічником. Чи ви прибираєте асфальтовані доріжки, фермерські подвір'я чи складські приміщення, ви можете розраховувати на щітку, щоб виконати завдання на високому рівні. У цій статті ми розглянемо важливий аспект утримання та ефективного функціонування таких щіток — правильний вибір щетини. Дізнаємося, які параметри та якості щетини впливають на результативність замітання, а також які функції важливі для оптимального використання кутових щіток, підмітального навісного обладнання.

Виберіть правильну щетину Bobcat

Bobcat пропонує кілька кільцевих щіток для більшої універсальності при підмітанні. Кільцеві щітки доступні з двох матеріалів: поліпропілену або сталевого дроту з двома основними формами: звивистою (Zig-Zag) і плоскою.
Щітки з поліпропілену, сталевого дроту та комбіновані щітки з поліпропілену та дроту призначені для різних умов та вимог до прибирання.
Вигнуті кільця мають хвилеподібну форму і при правильному вирівнюванні не потребують розпірки. Плоскі кільця зазвичай встановлюються з прокладкою між кожним кільцем.

Для отримання додаткової інформації про кільцеві щітки та номери деталей, будь ласка, зверніться до відділу запчастин за номером 067 510 40 01. 

Звичайне застосування

Під стандартним застосуванням ми маємо на увазі ситуації, коли потрібне найкраще підмітання, наприклад, прибирання листя, дорожнього сміття та свіжого снігу. Це, як правило, випадки, коли матеріал, що прибирається, не потрібно подрібнювати, і/або при роботі на чутливих поверхнях, наприклад, на підлозі з покриттям, які не повинні бути пошкоджені. Поліпропіленові щітки з кільцями — найкращий вибір для цих сценаріїв.

Поліпропіленова щітка / Поліпропіленове внутрішнє кільце

Призначений для ефективного прибирання сміття у звичайних умовах підмітання (уламки асфальту, глина, гравій, легкий сніг, пісок та інше дорожнє сміття)

  • Поліпропіленові щітки товщиною 2,5-4 мм збільшують довговічність кільця
  • Некорозійний матеріал, придатний для будь-яких погодних умов
  • 100% придатний для вторинної переробки

Поліпропіленова щітка / сталеве внутрішнє кільце

Призначена для підмітання асфальту, глини, гравію, легкого снігу, піску та іншого дорожнього сміття

  • Надзвичайно міцне внутрішнє сталеве кільце
  • Внутрішнє кільце має крани, пробиті через сталеву стрічку, що перекриває один одного, для ще більшої стійкості
  • Поліпропіленові щітки товщиною 2,5 мм збільшують довговічність кільця


Застосування у важких умовах

У важких умовах експлуатації необхідно подрібнити матеріал, що прибирається, перш ніж його можна буде підмітати. Сюди відносяться такі завдання, як видалення налиплого бруду або снігу з доріг, а також очищення льоду або шматків сторонніх матеріалів, що прилипли до поверхні. У таких випадках необхідна агресивна ріжуча дія, що забезпечується щетиною зі сталевого дроту. Важливо зазначити, що надміцні пелюсткові круги не рекомендується використовувати на чутливих поверхнях, оскільки сталевий дріт може пошкодити підлогу.

Сталева щітка / сталеве внутрішнє кільце

Призначені для важких умов експлуатації та руйнування ущільнених матеріалів, таких як асфальт, гравій, ущільнена глина, бруд або сніг, сталеві дротяні кільця не володіють

 такою ж здатністю підмітання, як поліпропіленові кільця. Тому не рекомендується використовувати дротяні кільця окремо. Зазвичай їх комбінують з поліпропіленовими кільцями

 на одному кріпленні. Щоб досягти найкращого з обох світів, комбінуйте одне дротяне кільце з одним поліпропіленовим кільцем і так далі. Ця система сумісна як з плоскими, так і зі звивистими кільцями.

  • Надзвичайно пружне внутрішнє сталеве кільце
  • Сталевий щітковий матеріал перев'язаний сталевим дротом
  • Сталевий щітковий матеріал також приклеєний до внутрішньої сторони внутрішнього кільця як додатковий запобіжний захід
  • Для більшої стабільності у внутрішньому кільці пробиті отвори

Щітка з полімерної сталі / сталеве внутрішнє кільце

Отримайте найкраще з обох світів завдяки полімерній щетині та дротяній щетині на одній пластині. Це кільце поєднує в собі можливості підмітання та різання, а також спрощує монтаж.

  • Призначені для середніх і важких умов експлуатації
  • Надзвичайно пружне внутрішнє сталеве кільце
  • Поєднує в собі рухому дію поліефірної щетини з агресивністю дротяної щетини
  • Ідеально підходить для всіх умов підмітання

Плоскі або звивисті (зигзагоподібні) кільця

Кільцеві пензлі доступні у двох основних стилях: звивисті (Zig-Zag) і плоскі.

Закручені кільця мають хвилеподібний малюнок, і при правильному вирівнюванні не потребують розпірки. Таке рішення спрощує монтаж і позбавляє від необхідності використання розпірок, хоча потребує більшої обережності під час монтажу. Звивистий дизайн має високі та низькі місця навколо кільця, які необхідно правильно вирівняти. Кожне кільце слід повернути на стійці на чверть оберту.

Плоскі кільця зазвичай монтуються з прокладкою між кожним кільцем за схемою: кільце, прокладка, кільце, прокладка і так далі. Оскільки вони плоскі, їх не потрібно розміщувати на стійці в якомусь певному порядку, що дещо спрощує монтаж. Плоскі кільця також дозволяють експериментувати з щільністю зібраної щітки — опускаючи прокладки, можна встановити більше кілець на шпиндель для отримання більш щільної щітки.

                          Звивисте (Zig-Zag) кільце                                                                               Плоске кільце

  

Комбінування матеріалів

Найпростіший спосіб отримати найкраще з обох світів — використовувати комбіновані кільцеві щітки Poly-steel. Однак подібних результатів можна досягти, комбінуючи обидва типи на одній насадці. Така комбінація також дозволяє експериментувати з різними співвідношеннями полімерних і дротяних кілець для досягнення ідеальних результатів. Нижче наведено приклад конфігурації 50%/50%, яка поєднує полімерні та дротяні звивисті кільця з пласкими кільцями по краях.

Для отримання додаткової інформації про кільцеві щітки та номери деталей дивіться відповідний розділ у нашому каталозі. Якщо виникнуть будь-які питання чи вам знадобиться консультація, не соромтеся телефонувати у відділ запчастин за вказаним на сайті номером та звертатися до наших досвідчених менеджерів. Ми завжди готові надати вам необхідну підтримку та допомогти з вибором оптимальних запасних частин для вашого обладнання.