Всі новини

Що це AdBlue® та для чого ця рідина?

07.11.2023

AdBlue®, також відома як AUS 32 або DEF (Diesel Exhaust Fluid) - це рідина, яка сприяє перетворенню шкідливих молекул NOx з неочищених вихлопних газів на нешкідливі азот і воду; ці перетворені сполуки потім виходять з вихлопної труби у вигляді пари.

AdBlue® використовується в техніці Bobcat для зменшення викидів оксидів азоту (NOx), які є одними з основних забруднювачів атмосферного повітря. Ця рідина є сумішшю води та високочистого селективного каталізатора, зазвичай мочовиною. Під час роботи двигуна вихлопні гази проходять через систему Selective Catalytic Reduction (SCR), де вони реагують із впорскуваною AdBlue®, в результаті чого відбувається хімічна реакція, перетворюючи NOx на азот і воду. Цей процес сприяє значному зменшенню шкідливих викидів і допомагає відповідати стандартам щодо екологічної безпеки для транспортних засобів, особливо, де встановлені відповідні нормативи.

 

*DOC (Diesel Oxidation Catalyst - каталізатор окислення дизельного пального)

Що станеться, якщо в обладнанні Bobcat закінчиться AdBlue®?

Коли рівень AdBlue® низький, оператор отримує кілька попереджень:

  • Якщо в баку залишилося менше ніж 25% AdBlue®, оператор побачить перший попереджувальний сигнал на панелі. (піктограма рівня в баку змінить колір із зеленого на помаранчевий)
  • При рівні AdBlue® менше ніж 10% застосовується перше зниження рівня, що означає обмеження крутного моменту на 25% (піктограма рівня в баку змінить колір з оранжевого на червоний).
  • Якщо рівень AdBlue® менше ніж 2,5%, застосовується другий рівень зниження, що означає обмеження крутного моменту на 50% і частоти обертання двигуна на 60% від номінальної частоти обертання (піктограма рівня в баку починає блимати).

Заправка 10 л AdBlue® поверне машині повну потужність і продуктивність

 

Будь ласка, телефонуйте своєму менеджеру й замовляйте AdBlue® 10 л або 20 л в якості рішення під час роботи в польових умовах.

AdBlue® доступний для замовлення через відділ запчастин Bobcat

Рекомендації щодо зберігання

AdBlue® має обмежений термін придатності; рекомендується зберігати AdBlue® в закритих сухих приміщеннях, захищених від прямих сонячних променів, при температурі від 5°C до 20°C. (Максимальна температура - 30°C).

Уникайте кристалізації AdBlue® в системі SCR

При низьких температурах і швидкості потоку відпрацьованих газів існує ризик утворення відкладень сечовини у вихлопній системі та каталізаторі. Для мінімізації ризику кристалізації сечовини:

  • Уникайте тривалого зберігання вживаних машин без виконання належного очищення та продувки системи сечовини та її компонентів. (Додаткову інформацію див. у посібнику з експлуатації).
  • Уникайте частих запусків і зупинок, особливо при низьких температурах навколишнього середовища.
  • Уникайте роботи машини на низькому холостому ходу.

AdBlue® є зареєстрованою торговою маркою Союзу німецької автомобільної промисловості (Verband der Automobilindustrie eV, VDA).

Для отримання додаткової інформації щодо використання та поповнення AdBlue® або будь-яких інших питань, пов'язаних із системами очищення вихлопних газів, ми радимо звертатися до нашого відділу запчастин. Наші фахівці з задоволенням нададуть вам необхідну підтримку та відповіді на всі ваші запитання, а також нададуть докладну інформацію щодо наявності запасних частин та сервісних рекомендацій. Ви можете зв'язатися з нами за контактними даними, зазначеними на нашому вебсайті або в офіційній документації.

Наша мета — забезпечити вас всією необхідною інформацією та послугами для ефективного використання наших продуктів.