Всі новини

Електричний мініекскаватор R18E від Hyundai: втілення майбутнього

05.10.2023

Наприкінці 2023 року компанія Hyundai Construction Equipment планує презентувати прототип свого передового електричного мініекскаватора R18E, який визначає їхню активну роль у пошуках екологічних рішень для скорочення викидів вуглецю.

На ConExpo-Con/Agg 2023, Hyundai Construction Equipment розкрила свою візію майбутнього, представивши водневий екскаватор вагою 14 тонн, HW155H, та прототип електричного мініекскаватора другого покоління, R18E.

У найближчому майбутньому Hyundai Construction Equipment планує випустити три моделі електричних екскаваторів вагою 1,9, 2,7 і 3,5 тонни. Для компанії Hyundai це новий досвід, тому в планах вдосконалювати цю машину упродовж року, передавати її в руки підрядників для реального тестування та збирати відгуки для наступного етапу — масового виробництва.

Маса R18E становить 1,8 тонни (за очікуваннями, серійна модель досягне 1,9 тонни завдяки більшому акумулятору). R18E не виділяє вуглецю і працює на рівні шуму від 5 до 75 децибелів. Він розроблений для виконання тих самих завдань, що і його дизельний аналог, Hyundai R17Z-9A, із заявленим підвищенням ефективності на 60 %.

Мініекскаватор може бути використаний для різних видів робіт, включаючи демонтаж, ландшафтний дизайн та міське водовідведення. Завдяки відсутності шкідливих викидів і зменшеному рівню шуму, R18E також може використовуватися в приміщеннях, під землею, у сільському господарстві або тваринництві.

З робочою вагою близько 1724 кг, глибиною копання 2413 мм і висотою вивантаження 2693 мм, електрифікований R18E використовує літій-іонний акумулятор потужністю 19,6 к.с. (14,6 кВт), щоб живити електродвигун потужністю 37 кінських сил еквівалентно. Час перезаряджання складе менш ніж три години за використання високопродуктивної системи зарядки на 220 В. Також буде доступна опція швидкої зарядки на 450 В.

Щодо робочого часу, машина працюватиме до восьми годин, залежно від її застосування та робочого навантаження. Зрозуміло, що якщо машина має велике навантаження, як, наприклад, копання твердого щільного ґрунту або прокладання траншеї для інженерних комунікацій, це буде певний час роботи.

Навпаки, якщо виконуються легкі роботи, такі як ландшафтний дизайн чи вирівнювання поверхні, час роботи акумулятора буде довший.

Модель R18E є еквівалентом дизельного варіанту й успішно впорається з завданнями, такими як демонтаж, ландшафтний дизайн та міське водовідведення, що позитивно впливає на довкілля та збільшує розмаїтість будівельної техніки Hyundai.