Всі новини

Який трактор вибрати фермеру?

28.12.2023

Потужний трактор для фермера не просто забаганка, а необхідна техніка для якісної та швидкої обробки поля. Перед придбанням необхідно визначитись з характером та обсягом робіт, які повинен виконувати цей транспорт. Відповідно до очікуваного навантаження підбирають конкретну модель. Великий вибір машин для сільського господарства доступний в центрі спецтехніки Альфатех. Кваліфікована команда компанії надає якісний сервіс, який включає техогляд, ремонт будь-якої складності та консультації.

Види тракторів для сільськогосподарських робіт

При придбанні такого транспорту більшість аграріїв очікує багатофункціональності. В такому випадку універсальний трактор для фермера стане гарним помічником, оскільки його можна використовувати для обробки землі перед посівом, сінокосу, збирання врожаю, очищення снігу. Але для виконання складних задач на угіддях потрібна спеціалізована модель. Її конструкція та потужність дозволяють працювати на складних ділянках та витримати більше навантаження. Серед власників ферм найпопулярнішими вважаються такі види:

  1. Мінітрактор – гарно справляється з різними задачами. В базову комплектацію не входить навісне або причіпне обладнання, але завдяки високій прохідності та тязі підходить для обробки різних ґрунтів. Деякі моделі оснащені зручними кабінами з системою опалення, тому їх можна використовувати взимку.
  2. Колісний – найкращий варіант, який виділяється надійністю, довговічністю, високою потужністю. Завдяки наявності коліс він може їздити по шосе, але варто правильно підібрати шини. Глибокий малюнок та широкий профіль забезпечують гарну прохідність техніки.
  3. Мототрактор – удосконалений мотоблок з двигуном, що видає від 12 до 24 к. с. Він підходить для нерівних ділянок, в тому числі зон біля чагарників та лісу. Така машина здатна обробити до 5 га.

Фермери віддають перевагу моделям брендів John Deere, New Holland, Case IH. Вони оснащені потужними моторами, автоматичними коробками перемикання передач та включають багато корисних опцій.

Як вибрати надійну та якісну модель?

Щоб визначитись, який трактор кращий для фермера, треба враховувати площу угідь та поставлені задачі. Для невеликих ділянок достатньо мінітрактора потужністю до 20 к. с. Завдяки можливості під’єднати будь-яке навісне обладнання він легко справляється з міжрядною посадкою коренеплодів, внесенням добрив, засипанням ям, прибиранням ділянки.

Якщо поле знаходиться далеко, краще зупинитись на колісному виді. Він має гарну швидкість та міцну конструкцію, але може буксувати на вологому ґрунті. Компактним моделям не вистачить потужності для обробки великих полів. Придбання великого за розміром транспорту – марна витрата грошей для аграріїв, що вирощують садові дерева або мають ділянки менш як 4 га.

Вибір трактора для фермера – серйозна справа, тому треба гарно розбиратися в специфіці його будови та технічних параметрах. Крім потужності двигуна, увагу звертають на такі особливості:

  • тягові можливості (клас);
  • показники гідравлічної системи (вантажопідйомність, продуктивність насоса, можливість встановлення додаткових пристроїв);
  • характеристику трансмісії (кількість передач, тип зчеплення, вал відбору потужності).

Якісний важкий транспорт для сільськогосподарських та промислових робіт продається в центрі спецтехніки Альфатех. На продаж виставлені колісні та гусеничні трактори, сівалки, навантажувачі, автогрейдери, бульдозери. Особисто протестувати обраний транспорт можна на майданчику в м. Підгородне, Дніпропетровської області.